Folkekirkens nye logo – er det en god ide?

Hvis man har fulgt lidt med i medierne, så har man hørt en masse debat om den danske folkekirke i løbet af 2012. Tager man et kig på Danmarks statestik (http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/folkekirken/medlemmer-af-folkekirken.aspx) kan man se at medlemstallet er faldet med 17317 medlemmer i 2012, imens at befolkningstallet er steget med 19149 personer.

Der kan være mange grunde til at tallene ser således ud, men under alle onstændigheder så ligner det en tendens som ikke vil være ret god for den danske folkekirke i det lange løb.

Når man kigger på vores nordiske naboer har de igennem noget tid haft et logo i forbindelse med deres kirke:

Norge: http://www.kirken.no/?event=doLink&famID=37987

Sverige: http://www.svenskakyrkan.se (se lille logo ved siden af sidens overskrift)

Om grunden til at den danske folkekirke har valgt nu at lave et logo, er at vi skal følge vores nordiske naboer, fordi medlemstallet falder, eller noget helt tredje ved jeg ikke, men de skriver selv således på deres hjemmeside:

“En fælles visuel identitet for folkekirken – et logo og en grafisk linje – skal gøre Den danske folkekirke let at genkende. Kendetegnet skal vise, at folkekirken er en vidtforgrenet og kulturbærende institution, som vi både møder i offentligheden og personligt i lokale sammenhænge.” ( http://www.folkekirken.dk/aktuelt/visuel-identitet/om-projektet/ )

Jeg må indrømme at jeg synes at vi slår både Norge og Sverige med længder hvis man skal kigge på designet. Forskellen er at disse 2 landes logo´er tager udgangspunkt i landenes våbenskjold (og nok også er en del ældre), hvor det danske virker til mere at være designet til at passe ind i tiden.

Det jeg tvivler på er bare om dette nye brand for den danske folkekirke, som forøvrigt er frivilligt for kirkerne at bruge, vil hjælpe dem i kampen i mod folk som melder sig ud af folkekirken?

Skal der virkelig ikke mere til end et logo i dagens Danmark? Eller skal der en større holdnings ændring til hos kirken før at folk måske endda begynder at melde sig ind igen? Og er dette måden at markedsføre kirken på, eller ville andre indgangs vinkler have været bedre?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s